Blog

Pimp my chair

05-11-2013 00:00

Vrienden van ons hebben al heel lang een geweldig stoeltje. Oud, wit geschilderd, niet te groot, niet te klein... met andere woorden; perfect. Dit stoeltje had ik het liefst een keer stiekem meegegrist, maar hé, een stoeltje verstop je niet zomaar in een tas of onder een trui (extreme zwangerschap?). Daarnaast zou het lullig zijn voor de vriendschap. Ik noem geen namen! Er zat niets anders op om op zoek te gaan naar een replica.

 

Het jammere is, dat je voor een kant-en-klaar stoeltje in dezelfde variant vaak een flink bedrag neertelt en dat terwijl het niet eens helemaal naar wens is. Gelukkig bedacht mijn creatieve brein dat dit vast en zeker zelf te maken was. Zo gezegd, zo gedaan.

 

De zoektocht werd ingezet. Na mijn zoveelste bezoek aan kringloopwinkel Het Goed was het dan eindelijk raak! Daar stond het, nog net niet met wit licht omrand. Vioolmuziek in mijn oren... Mijn stoeltje, mijn pronkstuk! Uhm -STOP THE MUSIC- wellicht handig om te vermelden dat deze nog een donker eiken huidje had en de kussens erin besmeurd waren met vage gele vlekken? Kussens (tot verbazing van medewerker -!-) achtergelaten en met 2 stoelpoten uit het raam van mijn ruime Renault Twingo gingen we naar huis. Take me home baby!

 

Het recept is eenvoudig, u schuurt en u schildert totdat u er bij neer valt. Ik heb de hardnekkige lak zo goed als het ging eraf geschuurd, om vervolgens -serieus- wel 15 laagjes witte verf erop aan te brengen. Aangezien het huis na de laatste creatieve uitspatting nog 6 weken lang naar verf stonk en dit niet geheel onschuldig bleek te zijn voor de hersencellen van mijn 2 jarige peuter, werd ik onder dwang verplicht mijn werkwijze aan te passen. Geen lak, maar onschuldige verf op waterbasis. U vraagt, wij draaien.

 

Het resultaat is naar wens! Een fijn stoeltje om in neer te ploffen met een wijntje voor het eten. Mijn zoon is er ook op verzot, die slaat met alle liefde en plezier zijn auto's kapot tegen de stoel. Multifunctioneel zeg ik zo. En als finishing touch hebben we bij deze mooie replica van het 'gewilde stoeltje' ook nog de kleur van het kussentje gejat. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, nietwaar?

Bucket list

02-11-2013 00:00

Wie heeft er geen 'bucket list'? Dé lijst om al je wensen en 'things-to-do' s' op te schijven. Wat wil je nog doen in het leven? Welke dromen móet je nog najagen? Ofwel, wat wil je zeker gedaan hebben voordat je op je 80e met watergolven aan de rummikub zit? Juistem... de moeite waard om even voor te gaan zitten.

 

Geloof me, het is heerlijk om een hele rits aan wensen te noteren en alvast weg te dromen bij het idee dat je deze straks allemaal gaat uitvoeren en beleven, want dat is immers het principe van een bucket list... Afstrepen die handel! Mijn bucket list is meters lang, want ik heb zóveel wensen & dromen, daar word je gewoon bang van. Waarmaken is een tweede.

 

Zonder al te diep op mijn bucket list in te gaan, zijn er in ieder geval 2 dingen die erop staan. Naar -The City that never sleeps- New York gaan (Hoor Alicia Keys zingen met: Neeeeew Yòòòòrk) en piano leren spelen. Kijk, dit zijn tastbare dromen en goed te realiseren. Trouwen met Dokter McDreamy en een schoenencollectie van minstens 250 up-to-date schoenenparen bezitten laat ik even buiten beschouwing. Niet dat deze geheel onrealistisch zijn, toch?

 

Om terug te komen op New York, deze stad lijkt me écht ge-wel-dig om naar toe te gaan. Met (jawel) een beker Starbucks nonchalant in je hand over Times Square lopen en op het gras liggen in Central Park. Ik houd van romantiseren, mocht het nog niet duidelijk zijn. En die vleugel, waarop ik dus foutloos de klanken van Bach speel, staat in de hoek van mijn ruime woonkamer gelegen aan de bosrand van het pittoreske Eindhoven de gekste.

 

Het is heerlijk om jezelf te kunnen verliezen in dromen, maar het is natuurlijk nog beter om deze daadwerkelijk waar te kunnen maken. Vandaar de zogenaamde 'bucket list'. Opschrijven én durven dromen. Leuk om te maken en het houdt je van de straat. Hopelijk kunnen we ze allemaal afstrepen voordat we hoogbejaard en tandloos zijn.

 

Voor de muzikale beleving, klik op de link hieronder :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=oMX1sc3eOTE

https://www.youtube.com/watch?v=HzsUO-vayLk

 

Shabbies 2.0

29-10-2013 00:00

 

Weet je nog? De periode voordat je kind(eren) had...  Toen je nog ruig om kon gaan met je hard verdiende centjes. Zomaar een paar laarzen. Shabbies. Gewoon, omdat het kon. Nu spendeer ik maandelijks een paar laarzen aan mijn kinderdagverblijf. Gewoon, omdat het kan.

 

Tijden veranderen en -jawel- het is crisis. Mooie ingang zeg ik zo, want laat ik nou net een mooie tip voor je hebben. Een 'nieuw' paar Shabbies voor 17,50 euro. Ok, do I have your attention?!

 

Mijn 3 paar Shabbies -gekocht voor de crisis- stonden weg te stoffen in de kast. Wat moest een mens met 3 paar laarzen die onderhand tot aan de lies kwamen? De mode werd kort... Enkellaars wel te verstaan. Hartstikke leuk, baggy (lees: boyfriend) broekje erop en niets meer aan doen. In een notendop; voor mijn laarzencollectie een kleine wereldramp.

 

Opeens zag ik het licht. Mijn Marktplaats advertentie ingetrokken en naar de schoenmaker gescheurd. Of hij de schachten van mijn geliefde kindjes in kon korten? Mijn schoenmaker was ervan overtuigd dat ik ontoerekeningsvatbaar was verklaard of anders minstens ergens een stoeprandje had geraakt, want hoe haalde ik het in mijn hoofd om deze mooie laarzen maar liefst 20 cm in te korten? Een prachtige lap leer, een stukje rund, zomaar afsnijden? JA, dit was een moederinstinct, doen!

 

Zo gezegd, zo gedaan. Mijn schoenmaker heeft geweldig werk afgeleverd. Ik heb 3 paar Shabbies gebracht en alle drie binnen een paar dagen getransformeerd. Netjes afgesneden en gestikt. Bij het derde paar zag ik mijn schoenmaker zichtbaar zuchten. Weer een stukje koe dat verloren gaat. Het leven is hard.

 

Het resultaat mag er wezen en ik draag ze dagelijks, geen seconde spijt gehad. Mocht je ook overwegen om je Shabbies in te laten korten en je zoekt een goede schoenmaker in het rustieke Veldhoven? Truong Schoenreparatie en Sleutelservice, Pleintjes 255 A (Citycentrum).

 

Wellicht een tip om ze in te laten korten naar een 'originele' hoogte die Shabbies Amsterdam in haar collectie heeft. Daar moet je onze vriendelijke schoenmaker wel even mee helpen (het blijft een man) en duidelijk zijn in het aantal te verwijderen centimeters koe -euh- leer.

 

En mijn afgestoten stukken leer? die liggen nog steeds onder zijn balie... Zonde om weg te doen.

 

 

Mijn groentesap

25-10-2013 00:00

 

Sinds een half jaar probeer ik een gezondere levensstijl na te leven, om zo mijn energielevel te vergroten en huid & lijf in balans te houden. Wie van nature gezegend is met een puntgaaf huidje en energielevel waar je bang van wordt, zal deze levensstijl waarschijnlijk niet naleven. Good for you! :)

Zelf ondervind ik de voordelen van het gezond eten -minder suikers, weinig tot geen zuivel en veel verse groente en fruit- , mijn energielevel is gestegen en ik voel me er prettiger bij. Uiteraard ga ik ook wel eens 'los' op een pak koekjes, chocola en drop (hockeysticks!), maar ik probeer de basis gezond te houden.

 

Zo begin ik de ochtend -vaak- met een verse groentesap. Zo heb ik voor zonsopgang al de nodige vitaminen binnen en kan mijn lijf de dag weer trotseren. Hiervoor gebruik ik mijn sapcentrifuge van Premium, die in no-time een rauwe wortel of biet tot pulp snijdt. De vingers zijn gewaarschuwd! ;)

Mijn ingrediënten van het groentesapje wat hieronder afgebeeld staat:

1 (halve) rode biet, 1 winterpeen, 1 appel, een stukje gember (1 cm), 2 stengels bleekselderij & een stuk komkommer.

Alles rauw. Niet bang zijn, het smaakt beter dan hoe het eruit ziet. Als je bekend bent met de smaak van verse sappen dan zal dit je niet tegen vallen. De wortel en appel maken het geheel wat zoeter.

 

Met deze ingrediënten kan ik 2 glazen vol schenken. Direct opdrinken voor het optimale vitaminebehoud.

 

 

Al met al kost het even wat tijd & moeite om de groenten te wassen, soms te snijden en vervolgens de hele troep weer op te ruimen. De vaatwasser zit opeens een stuk sneller vol of je moet zo ijverig zijn om dit met de hand af te wassen. Tóch vind ik het de moeite waard, ik mis zelfs mijn groentesap als ik deze een paar keer skip... dus wie weet kan ik je inspireren :).

 

 

Onderdelen 76 - 79 van 79

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16